EL BLOC COMPROMÍS DE PEGO DEMANA UN CANVI DE MODEL ECONÒMIC: NO AL CAMP DE GOLF

Reunida l’assemblea del Bloc Compromís de Pego amb motiu de la sol•licitud d’aprovació al ple del pròxim dijous d’un text refós del projecte de l’antic camp de golf van decidir de forma unànime dir que no a l’esmentat projecte, per les raons següents:

– Durant aquests set anys des de la seua aprovació, l’empresa no ha fet cap actuació, a banda d’intentar esmenar els múltiples errors comesos en la redacció inicial del projecte. i sembla que només pretén amb aquesta aprovació,revaloritzar els “actius tòxics” d’una entitat intervinguda estatalment (el Banc de València) que havia d’actuar comavalista del projecte davant possibles problemes.

– Este banc el dirigeixen 3 funcionaris del banc d’Espanya, assignats per a gestionar l’entitat que no volen ni urbanitzar ni edificar: volen saber què val aixo, si realment val lo que li diu la comptabilitat conforme diu l’empresa, o si més be es tracta d’un valor comptable que cal tirar a perdudes

– L’aprovació municipal d’aquest projecte és, una vegada més, jugar amb les il•lusions de tants pegolins que esperen que demà es plante una grua que done treball a un sector especialment castigat en aquest poble i açò no va a succeir, van a jugar a les promeses incomplides, a vendre fum com ho vam vendre en el seu moment amb Fadesa.

– El model de “vendre” la nostra terra en lloc de gestionar-la és com deien els nostres majors “pa per a avui i fam per a demà”, continuem volent vendre el pa. Tenim recursos, els hem tingut sempre, el problema és que els fastos i la “bona vida” que algú ens ha venut ens han impedit gestionar-los adequadament, que ens hem vist embolicats en aqueix “miracle” econòmic que avui s’ha donat a cridar “crisi” i no volem continuar defensant aquest model.
– Tornem als nostres orígens, tornem a aqueix poble de Pego, autosuficient, orgullós i allunyat, amb raó moltes vegades, d’aqueix corrent enganyós de mercantilisme salvatge, aqueix poble que va defensar “la seua” platja per als seus, el seu marjal coste el que coste, la seua aigua, els seus béns, i no va caure en les polítiques de creixement desmesurat. Creem que els interessos del poble son: abandonar eixe projecte i com a compensació, obrir un proces nou de reflexió sobre què fer amb el nostre pla general actual.
Necessitem espais per a desenvolupar activitats econòmiques, negocis, tant agraris com turístics, comercials, industrials i tecnològics.
Volem un poble ric, no una ciutat dormitori.

Bloc Compromís de Pego
Secretari local Joan Folqués i Nadal.