La coalició Compromís ha presentat hui a València la seua imatge i eslògan de campanya en una roda de premsa en la qual han participat la candidata a la Presidència de la Generalitat, Mónica Oltra, el candidat a l’Alcaldia de València Joan Ribó i el número 2 per València, Enric Morera.

L’eslògan de Compromís per a les properes eleccions municipals i autonòmiques serà “#ambValentia” en valencià i “#conValentía” en castellà. Oltra ha assenyalat que amb aquest lema de campanya reivindiquen el treball realitzat en els últims vuit anys en les Corts, “on hem estat una oposició que s’ha enfrontat amb valentia a la majoria del PP amb la seua corrupció i abús de poder. A més, caldrà tindre valentia per afrontar i assumir els nous reptes d’un panorama multipartidista”.

Segons ha assenyalat Oltra “hem estat l’oposició més visible al parlament valencià, hem trencat xicotets Guantánamos, tant informatius com polítics, i vam ser els primers que vam trencar amb el que era políticament correcte per fer el que era èticament bo per a la societat i la política valenciana”.

valentia

“Hem tingut la valentia per enfrontar-se, primer amb quatre i després amb sis diputats a tot el poder del PP, a tota la corrupció i a una política que estava destruint el teixit productiu i les vides de la gent”.

Oltra ha afirmat també que “aspirem a dirigir el nou govern i la situació que deixa el PP requereix valentia per tornar el somriure i la dignitat a la gent. Una de les nostres fortaleses és saber gestionar la pluralitat que hem treballat dins de la nostra pròpia coalició, sabem dialogar, entendre’ns i pactar les diferències pel bé col·lectiu. Tenim bagatge per aplicar al nou govern”.

Els cartells de la campanya, que estaran en valencià i castellà, mostren als candidats amb un filtre de color taronja i destaquen en el cas de Ribó “la capacitat i el diàleg”, en el de Morera “la defensa dels interessos valencians” i en el d’Oltra, amb el lema ‘La teua presidenta’ es deixa ben clara la intenció de governar en els propers quatre anys.

Joan Ribó ha reivindicat els valors de “proximitat, la voluntat de canvi cap al diàleg i la participació i un canvi de formes en el govern sense privilegis per als polítics que representa Compromís”.

En aquest sentit, Ribó ha ressaltat la “necessitat de transparència i honestedat” a l’Ajuntament de València “per passar d’una gestió autoritària a una gestió participativa”, el que, al seu parer, “han de canviar amb el treball del dia a dia “i coneixent els problemes dels ciutadans”.

Per la seua banda el número dos de la candidatura per València, Enric Morera, ha insistit que “som l’única opció a la qual no se’ls manarà des de fora i que, a més, fem el nostre treball de baix a dalt. Un treball i una propostes amb les que volem canviar-ho tot “.