Votem no als pressupostos 2016 presentats al novembre

 

Ahir, dimarts dia 15 de novembre, l’Ajuntament de Pego va aprovar en plenari el Pressupost de 2016. Després d’un any treballant amb el pressupost prorrogat de 2015, a menys de dos mesos d’acabar l’exercici, s’han aprovat els comptes d’un exercici 2016 quasi executat en la seua totalitat. L’equip de govern, compost per PSOE i Ciutadans de Pego-Independent, va fer servir la seua majoria absoluta per aprovar els comptes de 2016.

Com ja varem dir en el seu moment, és incomprensible que un govern municipal que compta amb la majoria al plenari haja hagut de prorrogar els pressupostos de 2015. És una falta de respecte a la ciutadania i al seu màxim òrgan de representació, el plenari, no presentar uns pressupostos anuals. L’aprovació d’un pressupost és la responsabilitat més important d’un Ajuntament, ja que representa el seu compromís respecte al poble, un exercici de transparència en el que rendir comptes de les actuacions que es duran a terme amb els diners de tots els contribuents.

D’altra banda, tenir uns pressupost no és un simple tràmit burocràtic amb el que ha de complir el govern, sinó una eina que tot bon gestor ha de fer servir per a planificar i gestionar una organització. La improvisació és inacceptable quan es tracta de gestionar els diners de tots els pegolins i pegolines.

Finalment, els motius aportats per l’equip de govern no tenen cap justificació. Al llarg de la legislatura han fet servir les modificacions de crèdit de manera constant. Per tant, seria totalment factible haver utilitzat este instrument per fer front a les despeses imprevistes que han fet servir d’excusa.

És per tot això, que des de Compromís per Pego considerem que aprovar el pressupost de 2016 al novembre del mateix any forma part del mateix procediment fraudulent de prorroga del pressupost 2015. Tenint en compte que l’equip de govern compta amb una majoria absoluta al plenari, sols hi ha dos possibles explicacions a este fet: o hi ha una total descoordinació entre els dos partits de l’equip de govern, o no s’han preocupat per quadrar els comptes per simple desídia o incompliment de funcions. Així doncs, els regidors de Compromís per Pego votaren en contra de l’aprovació del pressupost 2016.

Arxivat en: General, Hisenda

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *