Tres propostes molt senzilles i que arribarien a molta gent: reobrir el cinema municipal, ampliar l'horari d'obertura de la piscina municipal als mesos de juny i setembre, i per últim vore la manera de -mitjançant un microbús o algun tipus així de transport-, comunicar el poble amb la mar els mesos d'estiu. Moltes persones no disposen de vehicles (adolescents, gent major, joves visitants...) i es una llàstima no poder-hi accedir, tenint-la tan a prop. Gràcies!
1 vots positius / 0 vots negatius
Inés5 Mar 2015
L'aula, per dir-li algo, d'estudi de la Biblioteca es ridículament menuda. Em pregunte si seria possible habilitar una en l'Institut vell o en el mateix Cervantes. No calen massa coses, cadires i taules en condicions, una màquina de café i poc més.
1 vots positius / 0 vots negatius
JosepMedi Ambient4 Mar 2015
Crear una via verda que unisca el parc natural amb el poble. Un itinerari interessant seria per l'antic camí d'Oliva (paral·lel a l'actual carretrera) i posteriorment enllaçant amb la carretera del Ràfol fins el encreuament amb el camí que es dirigereix a la marjal.
Aquesta via permetria accedir en bici o a peu des de Pego al parc sense riscos d'anar per la carretera, i amb l'encant d'anar entre horts.
3 vots positius / 0 vots negatius
InésCultura4 Mar 2015
Encara que Pego no és un poble que, a primera vista, oferisca al visitant (o als mateixos pegolins) monuments rellevants o espais singulars, té possibilitats. Vivim en un poble ric en patrimoni de carácter religiós. Així, a primer cop d'ull, se m'acut que seria interessant posar en coneixement i en valor els edificis religiosos que hi ha al poble i que en són uns quants. Comencem per les ermites; Sant Antoni respón a la típica església de reconquesta; Sant Miquel i Sant Joaquim, grans desconeguts (No parlem de Sant Sebastià!! Quina pena!); Sant Josep falta veure com ha quedat. Seguim amb l'església arxiprestal. Destacaría el magnífic campanar, com no, així com algunes peces mobles, com el retaule de l'esperança i la Verónica. No obstant, quin poble té una església totalment pintada? Potser els entesos en art dirán que es una coentor, que no té cap valor...Té una història al darrere força interessant senyors! La capella de l'Ecce Homo, més enllà de guardar el... Mostra mésEncara que Pego no és un poble que, a primera vista, oferisca al visitant (o als mateixos pegolins) monuments rellevants o espais singulars, té possibilitats. Vivim en un poble ric en patrimoni de carácter religiós. Així, a primer cop d'ull, se m'acut que seria interessant posar en coneixement i en valor els edificis religiosos que hi ha al poble i que en són uns quants. Comencem per les ermites; Sant Antoni respón a la típica església de reconquesta; Sant Miquel i Sant Joaquim, grans desconeguts (No parlem de Sant Sebastià!! Quina pena!); Sant Josep falta veure com ha quedat. Seguim amb l'església arxiprestal. Destacaría el magnífic campanar, com no, així com algunes peces mobles, com el retaule de l'esperança i la Verónica. No obstant, quin poble té una església totalment pintada? Potser els entesos en art dirán que es una coentor, que no té cap valor...Té una història al darrere força interessant senyors! La capella de l'Ecce Homo, més enllà de guardar el pasos de Setmana Santa, és una excel.lent mostra del barroc valencià del segle XVIII! I sempre tancada...Per acabar, el Convent de pares franciscans, complexe d'un neogótic depurat i elegant. Poc valorat, en la meua opinió.
Dit açò, no sé quines podrien ser les competències de l'Ajuntament en aquesta temptativa d'itinerari pel patrimoni religiós pegolí, però pense que seria interessant, i més si s'oferira en diferents llengües.
Així mateix, també pense que podria ser educatiu i informatiu dedicar un espai de la casa de cultura a la història del poble. M'explique. Tan sols una serie de panells on es conte la història de Pego, des de la seua fundació, per on va anar creixent el poble, parlar del canvi de cultiu, del que va significar una empresa com Pasqual Hermanos per a un poble com Pego, ...tot això acompanyat de material cartogràfic, fotos, etc. seria suficient per presentar el poble i tindre una idea general. Aquest podria ser un bon punt de partida per realitzar qualsevol visita.
Bé estes són les meues propostes, no sé si realitzables o no. Això és cosa vostra. Ací ho deixe.
Salut!! Mostra menys
5 vots positius / 0 vots negatius
M JOSEOcupació3 Mar 2015
En ocupació, que es mostren les bolses de Treball, per exemple de la Residencia, s'en va obri una en 2011, i no pots saber si estás en llista. Guarderia, etc, que siguen publiques.
3 vots positius / 0 vots negatius
reies2 Feb 2015
Intentar si el proper curs s'estableix la jornada continua als centres de primaria i infantil, conciliar la vida familiar i laboral, fent que els xiquets que hagen de romandre al centre escolar fins les 5 de la vesprada perque els pares no tenen possibilitat de traure'ls abans, tinguen unes activitats extraescolars gratuites concertades amb l'escola.
2 vots positius / 1 vots negatius
ValencianaEducació27 Jan 2015
Si de veres es porta endavant el proper curs la jornada continuada, pense que ens trobarem amb un problema, si no a curt termini si a mig o llarg i és que es diu que les hores de despres del menjador es deuen omplir amb activitats extraescolars gratuítes per als pares, Eixa gratuïtat no la poden donar les AMPES. El nou horari de menjador farà perdre xiquetes i encarirà el servei, que pot tendir a desapareixer. Sembla que la jornada continuada s'impulsa per estalviar-se beques de menjador, qüestió que hui en dia es molt preocupant perquè hi ha xiquets i xiquetes que només mengen bé a escola. Com a proposta si això va endavant, realitzar activitats extraescolars per tal de garantir continuïtat en les hores d'escola després de menjador i fer un seguiment molt proper del tema del menjador i les necessitats alimentàries que puguen tindre les xiquetes i xiquets.
2 vots positius / 0 vots negatius
EduCultura2 Dec 2014
Possar en valor i revitalitzar els instruments culturals amb que compta el municipi per a fer una proposta turística i cultural que aprope un major nombre de visitants al nostre municipi. En aquest sentit caldria millorar i reorganitzar els nostres museus d'Art Contemporani i Etnològic per a fer més atractiva la seua visita. Fer del castell d'Ambra un museu al aire lliure amb la netaja de les restes del edifici, el acondicionament d'accesos per senders i la ubicació de panells informatius sobre l'història de l'edificació i del naixement del poble de Pego.
3 vots positius / 0 vots negatius
ÀngelEconomia28 Nov 2014
Des de l'Ajuntament s'hauria de promoure la creació d'un Pla d'Ordenació Agrícola que servira per a millorar la producció agrària delimitant les zones més aptes per a cada cultiu i buscant nous cultius que s'adeqüen a les condicions del terreny i que siguen comercialment atractius.
Per a, posteriorment, informar als propietaris de quines zones del terme municipal son millors per a cada tipus de cultiu. Apostant així per una reconversió agrària eficient i fugint de la cultura del monocultiu i que permeta la subsistència dels productors assegurant a aquells que es vulguen adherir al pla l'assessorament tècnic necessari.
5 vots positius / 0 vots negatius
ConxaEconomia25 Nov 2014
D'alguna forma hem d'enllaçar l'espai natural privilegiat que ens envolta amb l'economia, activitat turística, comercial, de restauració. La realització i posada en marxa d'un pla integral de desenvolupament econòmic, que abastira el medi ambient, turisme, cultura, gastronomia, cormerç, restauració, festes, es fa imprescindible. Un poble com el nostre amb una oferta media ambiental tan rica, agricultura, rutes de senderisme, festes de totes les classes, esdeveniments culturals setmana si i setmana també, gastronòmics ha de començar a pensar en eixe pla integral, de com traure-li un rendiment sostenible en benefici de l'ocupació, l'economia i el benestar de la gent del poble.