Amb la desestimació de la demanda de l’empresari Enrique Ortiz per danyar el seu dret a l’honor. Són declaracions que feia la diputada per les comarques d’Alacant de Compromís a Pego dissabte passat. Mollà va parlar de corrupció al País Valencià, destacant el cas del desviament de diners de la cooperació valenciana, que Compromís va denunciar.
Dissabte passat, la diputada per les comarques d’Alacant de Coalició Compromís, Mireia Mollà va visitar Pego per a comprovar quin sabor té la crosta de Pego. Abans de tastar-la, però, Mollà va passar per l’Ajuntament per a signar el seu Llibre d’Honor, un acte al que van assistir representants polítics de quasi tota la corporació municipal excepte el Psoe. Mollà va voler plasmar al Llibre d’Honor “unes paraules molt personals, més que polítiques” per a expressar que “quan vinc a Pego em trobe com a casa i és per la gent que em rep amb un somriure, perquè sou gent lluitadora, treballadora i això fa que quan estic ací, no trobe distància entre ma casa i estar a Pego”.
A la Cambra Agrària la diputada de Compromís a les Corts va tractar diferents qüestions de l’actualitat valenciana com les càrregues policials protagonistes de les últimes setmanes, vinculant-les directament a ordres polítiques. També de les quotes participatives i els altres productes dubtosos de la CAM. No obstant, el tema que més a fons va tractar i que, repassem en aquesta notícia, va estar el de la corrupció. Va començar Mireia Mollà explicant el rere fons de la demanda d’Enrique Ortiz contra la seua persona després d’unes declaracions que el vinculaven amb la corrupció al País Valencià. Un cas que la jutgessa ha desestimat. Sobre el mateix, Mollà destacava que el que hi ha darrere de la interpretació d’Ortiz és que “ell mateix, denunciant-me, reconeix que efectivament, a ell l’han estat contractant per qui era, per la seua bona amistat en determinats individus de les conselleries” i no mitjançant els criteris objectius que marca la Llei.
També denunciava Mireia Mollà que “les Corts Valencianes ja porten cinc sentències del Tribunal Constitucional per vulneració dels drets dels diputats i les diputades”. Un fet que, assenyalava, “no passa en cap altre parlament”. Subratllava Mollà que amb això el TC ha expressat que el que ha fet el Govern Valencià ha estat “vulnerar els drets d’aquestes persones, que tenen noms i cognoms, va molt més enllà que el dret determinat d’un diputat. És que, a aquells que l’han elegit com a representant del poble, també estan vulnerant-los els seus drets”.
Explicava Mollà que “la crisi econòmica [valenciana] té unes característiques que no són diferents a la dels altres indrets […], però a part, nosaltres tenim moltes coses afegides pròpies, amb senyes d’identitat pròpies d’un partit polític que porta 16 anys governant el País Valencià”. Arrel d’aquesta afirmació, relatava la diputada de Compromís que un amic dels mitjans de comunicació li va explicar que un exconseller d’economia, al Congrés de Sevilla del PP, li confessava que “no hemos sabido cerrar el grifo antes. Nos hemos equivocado porque no hemos sabido parar a tiempo”. Al que contestava la diputada de Compromís que “si ja és una vergonya i una indecència que s’hagen dedicat a fer corrupteles amb els nostres diners i la gestió pública, que damunt ells mateixos reconeguen que s’han passat tres pobles […] imagineu-se en quina situació estem” i enumerava els casos de corrupció que han anat eixint al País Valencià: Cas Urdangarín, Palma Arena perquè el Banc de València va facilitar la fiança a Jaume Matas, Emarsa, els ‘tratges’ de Camps, Gürtel, Brugal, entre d’altres.
Entre tots aquests casos, Mireia Mollà, s’aturava amb especial atenció en el cas ‘Blasco’, que ha estat protagonista en els darrers dies. Aquell en què, pressumptament s’han desviat fons, estimats en 7 milions d’euros, de la cooperació valenciana per a enriquir-se els pressumptes imputats. Un cas que Coalició Compromís va denunciar davant la Fiscalia Anticorrupció. Del cas Mireia Mollà ressaltava que la gravetat del cas s’ha comprovat pel fet que “14 persones estan passant la nit a la presó […] no haureu vist a cap altre [imputat] dormint en la presó” i a més en règim d’incomunicació “fins a què no declaren davant la jutgessa”. Explicava Mollà el cas té d’unes parts. Una denunciada per la socialista Clara Tirado en què es van desviar 1’5 milions d’euros a la compra de pisos i, una altra part, denunciada per Compromís que denuncia la desviació d’uns 5’5 milions d’euros “que agafaven els diners i se’ls quedaven”.