Després de més de cinc anys des que s’aprovà el projecte final del PAI, la zona continua sense cap actuació, obligant a caducar tot el projecte.

El passat mes d’abril es varen complir cinc anys des de que la Conselleria aprovà finalment el projecte del PAI Pego-Golf. Segons el que diu el mateix conveni urbanístic, les obres d’urbanització havien d’estar finalitzades en els cinc anys posteriors a la data d’inici d’aquestes, unes obres que haurien d’haver començat durant l’any següent a l’aprovació del pla.

Aquests terminis esgotats fan que el projecte quede caducat i “és l’Ajuntament qui ha d’iniciar el procés per a fer efectiva aquesta caducitat” segons paraules del portaveu del col·lectiu a l’Ajuntament, Àngel Oltra.

“Aquest projecte pretenia la construcció de més de 1.300 cases i un camp de golf, amb el que això suposa de consum d’aigua en l’actual context de canvi climàtic, en que cada any plou menys. L’última aprovació d’aquest projecte, allà pel 2013 ja amb la bombolla urbanística rebentada, era continuar jugant amb les esperances de la gent de Pego i una hipoteca per al poble, sols hem de mirar un poc més amunt, al desastre de Penya Roja, de fet ni tan sols la mercantil Inversiones Patrimoniales la Marina SL, promotora del projecte, mai va demanar la pròrroga de dos anys per a executar el PAI”.

Així doncs, amb aquesta proposta presentada per Compromís per Pego per al plenari ordinari del mes de novembre, pretenem mantenir les opcions per un futur més sostenible i amb més oportunitats econòmiques per a la població de Pego, ja que “amb aquest model urbanístic s’impedeixen les possibles alternatives econòmiques d’un poble amb massa zones alterades i amb problemes, com són Monte Pego, Mostalla o Penya Roja. Per contra nosaltres apostem per un poble amb un medi rural productiu i un teixit productiu i comercial vius al casc urbà”.