El matí del dijous 19 de novembre, en sessió extraordinària del Ple de l’Ajuntament de Pego, s’ha procedit a llevar la condició d’agent urbanitzador del PDAI Pego Gof a l’empresa Inversiones Patrimoniales La Marina S.L. a més de cancel·lar-se el citat PAI, i confiscar l’aval  que l’empresa havia presentat mitjançant el Banc de València.

Després de més de dos anys de discussions entre Compromís per Pego i l’actual equip de govern municipal, els fets ens donen la raó .

Aquest acord plenari amb els vots favorables de l’equip de govern i Compromís, i les abstencions de PP i C’s suposa resoldre el contracte amb la mercantil, confiscar l’aval de 1,28 milions d’euros dipositat pel Banco de València en el seu temps, cancel·lar el PAI deixant l’àmbit d’aquest com sòl urbanitzable no programat, així com iniciar el procediment per si hi ha hagut danys i perjudicis produïts per Inversiones Patrimoniales La Marina SL a l’Ajuntament.

“Després de més de dos anys de mentides de l’equip de govern, i que al final nosaltres tinguérem raó pel que fa als incompliments legals de l’empresa, l’equip de govern d’Enrique Moll no ha pogut fer res més que el que ja li vam dir el 2018, mentrestant, han passat unes eleccions municipals amb la promesa que es faria el projecte sabent que no es podia fer, i el patiment de les persones amb terres al PAI que veien perillar les seues propietats amb les cartes que els va adreçar l’empresa” explica la portaveu del grup municipal de Compromís, Anna Sastre.

Per altra banda, aclaria la regidora que “tots els informes tècnics del personal de l’Ajuntament ens han anat donant la raó tot este temps, encara que l’alcalde en públic no ho admetera i semblara tot el contrari, l’estocada final del projecte ha vingut amb el dictamen del Consell Jurídic Consultiu que ha reforçat la nostra postura i ha dit a l’Ajuntament que havia de resoldre en el sentit que finalment ho hem fet. Ens alegra el resultat final, tot i que lamentem que s’haja dilatat tant en el temps, perquè d’haver començat quan ho vam proposar faria més d’un any que hauríem arribat a la mateixa conclusió i les persones amb terres no haurien patit les incerteses que han viscut, però bé, hi havia unes eleccions pel mig i era l’únic projecte de la resta dels partits locals”.