Davant l’accident ocorregut ahir al Teatre Municipal, des de Compromís volem manifestar la nostra preocupació, com hem fet els últims anys, per la seguretat de les instal·lacions municipals, demanem màxima transparència i exigim que s’assumisquen responsabilitats per part de les autoritats competents en matèria d’urbanisme i cultura.

Ahir, divendres 13 d’octubre, se’ns va informar que una part important del sostre del saló de butaques del Teatre Municipal havia caigut sobre les mateixes butaques. Per sort, no s’estava celebrant cap esdeveniment i, per tant, no hi havia públic, ja que els danys humans haurien pogut ser fatals. Hui mateix hi havia programada una actuació que de segur hauria omplert el teatre de públic.

Davant estos fets, demanem màxima transparència per tal depurar les responsabilitats polítiques i explicar a la població les decisions que s’han de prendre. Aquesta situació no és nova, ja havíem advertit en repetides ocasions la necessitat d’una rehabilitació del teatre, més encara quan inclús membres del govern municipal en un plenari de legislatures anteriors van afirmar que l’edifici no era segur i que no s’hauria d’utilitzar. Tot i això, res s’ha fet. Sempre hi ha altres prioritats per a fer servir els diners.

És evident que estem davant d’una negligència que hauria pogut costar la vida a moltes persones i que este accident s’hauria pogut evitar.

  • Per què no es va actuar en conseqüència i s’han fet les revisions corresponents a un edifici tan antic?
  • S’està avaluant l’estat de la resta d’instal·lacions municipals i actuant de manera conseqüent per mantenir la seguretat de les persones que les visiten?

Estes són algunes de les qüestions que demanarem que s’aclarisquen i anirem fins al final. Davant esta greu negligència, exigirem que la persona o persones responsables siguen apartades de les seues competències.