En el plenari del mes d’agost, Compromís per Pego varem presentar dos propostes al ple de l’Ajuntament sense que cap d’elles fora aprovada.

La primera proposta demanava que s’elaborara una ordenança d’ocupació de l’espai públic, com per exemple les terrasses dels bars. Una proposta que prèviament havíem comunicat a la resta de grups municipals perquè s’adheriren i aportaren alló que cregueren oportú. No ho van fer, i  finalment al ple va ser rebutjada amb els únics vots a favor de les nostres regidores i regidors. Sembla per les afirmacions que feren els diferents grups que tots la volen fer però no volen aprovar res que vinga de Compromís.

La segona proposta la presentarem per via d’urgència al coneixer informacions d’última hora sobre el PAI Pego-Golf (amb 1300 cases i un camp de golf). En aquesta proposta sol·licitavem a la secretaria de l’Ajuntament que emetera informes sobre les possibles responsabilitats penals i/o civils (com és el cas de la prevaricació) en que podrien incurrir  l’Ajuntament i les persones que prengueren decissions sobre la possible execussió del PAI Pego Golf  que compta amb la Declaració d’Impacte Ambiental (DIA) caducada. 

Aquesta segona proposta no es va arribar ni a debatir perquè, trencant el consens històric que s’havia aplicat fins el passat plenari, la resta de partits negaren la seua inclusio en el ple, i per tant, el seu debat. 
Ens sobta que els grups municipals del govern i la resta de l’oposició no vulguen saber si el projecte del Pego Golf està complint la llei i les conseqüències de no fer-ho.