Font:radiopeego.com

Mercat Medieval, Baixada del Bullent, presentació de la guia gastronòmica, crida, pregó i inauguració de l’exposició del ninot, I Trobada d’Associacions de Pego i IV Fira de l’Stock, XXVII Concurs de Paelles de la Falla La Font i V Trobada de Boixeteres. Tot concentrat en un cap de setmana intenssíssim abans de Carnestoltes i Pinyata.

Intensíssim es presenta el cap de setmana del 26 i 27 de febrer. I és que l’activitat atreu més activitat i a la fi un conjunt de factors han fet confluir en un mateix cap de setmana, el previ a Carnestoltes multitud d’iniciatives que faran brillar el poble de Pego –sempre que el temps ho permeta. El regidor de Serveis Socials, Àngel Sendra, qui porta el gruix de les activitats que es duran a terme durant el cap de setmana justificava la intensitat de l’activitat “en les dates de Carnestoltes, Pinyata i Falles estan molt corregudes i s’ha intentat dur endavant tota la programació i no ho hem volgut allargar a mesos després perquè quedaria molt solta i intentem que la gent, ja que ix al carrer puga gaudir”.

Podríem dir que l’avantsala de tot això serà la conferència impartida per l’historiador de l’art, Adrián Espí, sobre l’evolució de les màscares des de l’antiguitat fins als nostres dies. Això serà el dijous 24 de febrer, a les 20 hores a la Casa de Cultura. A continuació i aprofitant l’avinentesa es procedirà a l’entrega del premi al cartell guanyador del concurs de carnestoltes.

Divendres, 25 de febrer, el Mercat Medieval començarà a prendre forma a la Plaça del Mercat i rodalies. Aquest s’inaugurarà dissabte, 26 de febrer a migdia. L’hora en què solen començar a eixir les primeres embarcacions que participen en la XXVI Baixada del Bullent des del Pas del Bullent.

Durant la Baixada del Bullent, una novetat és que la barra que sol muntar-se al final del recorregut, al Blau del Galapatar estarà gestionada per la recentment creada Associació d’Hosteleria de Pego i tenen pensat fer una barbacoa amb preus populars. Per un entrepà de botifarra, llonganissa i cansalada, pallorfà, salmorra i una llauna de beguda només es pagaran sis euros.

Eixe mateix dissabte 26 de febrer, a les 19 hores tindrà lloc, a la Casa de Cultura de Pego la presentació de la II Guia Gastronòmica de Pego elaborada amb receptes de les mestresses de casa.

A les 20 hores les falleres i fallers de Pego prendran la Plaça i el balcó de l’Ajuntament per a proclamar obert el període faller amb el pregó i la crida fallers, que serà seguit per la inauguració de l’exposició del ninot que tindrà lloc, immediatament després, a la Casa de Cultura de Pego.

Diumenge, 27 de febrer, continua el Mercat Medieval que inclourà, per a eixe dia una boda medieval que tindrà lloc a les 13 hores a la Casa de Cultura i que permetrà veure viatjar a la nòvia en caleta de cavall i al nuvi acompanyat del terç vell de Llombardia. En acabar la boda medieval es durà a terme una exhibició de cavalls al Pla de la Font.

Això serà al pels voltants de la Plaça del Mercat. On en principi també estava ubicada la V Trobada de Boixeteres, però que finalment, es durà a terme a la Plaça de l’Antic Regne de València perquè explicava Àngel Sendra que el Mercat Medieval serà més gran del que estava previst i es necessitarà ocupar part del recinte del Mercat Municipal.

També hi haurà el XXVII Concurs de Paelles de la Falla la Font al Pla de la Font amb música ambiental, degustació de casalla i cervesa. Cap a les 11 partida de pilota, al carrer Sant Roc, entre els presidents i els fallers majors de les tres comissions i a continuació, partida de pilota per part dels alumnes de l’escola de pilota de Pego. Una vegada les paelles estiguen ben netes i els estómacs ben satisfets discomòbil al Casal de la Font.

Per cada paella es repartirà un tauler i 10 cadires, un conill i un pollastre.

La inscripció és de 30 euros i es pot fer dirigint-se als membres de la Falla la Font o al Casal Faller fins el divendres, 25 de febrer.

I la I Trobada d’Associacions de Pego junt a la IV Fira d’Estocks al Passeig Cervantes a partir de les 10 del matí per a donar a conèixer un gruix important de les associacions del poble de Pego.

Algú dóna més?