Font:radiopego.com

Per unanimitat. L’acompanyaran en l’executiva local, entre d’altres, els dos regidors de la formació a l’Ajuntament de Pego, Àngel Sendra i Conxa del Ruste; Lluís Pérez i Josep Ramon Nadal, números 3 i 4 en la llista de l’actual candidatura. Entre els objectius que es marca Folqués, “incorporar a la gent jove a l’executiva” i que aquesta executiva siga “la que més informa de totes les que hi hagut”.

Dissabte passat cap al migdia, el Bloc-Coalició Compromís de Pego es reunia per a celebrar el Congrés Local Extraordinari per a renovar la seua secretaria general i l’executiva del grup degut a la dimissió de la que, fins el moment, era secretària local, Conxa del Ruste per la bicefàlia que exercia des de les últimes eleccions a l’eixir elegida regidora municipal a l’Ajuntament de Pego. Del Ruste, encara secretària en funcions, explicava que s’havia presentat una única candidatura, la de Joan Folqués.

Àngel Sendra, cap de llista a les últimes eleccions locals, manifestava el seu content “perquè Joan es presente” perquè assegurava que “açò és una cosa difícil de portar”. Avançava Sendra que l’opinió generalitzava que havia pogut percebre era de “reafirmació” al candidat.

Joan Folqués era triat per unanimitat en una votació a mà alçada. A eixos vots presencials se sumaven els vots per correu electrònic que havien estat remesos per la militància que sabia no podria assistir al Congrés Extraordinari, vots aquests tots a favor.

“Hem de continuar avant. El que estiga jo de secretari no deu canviar massa la política que portem”, eren les primeres paraules del nou secretari del Bloc-Coalició Compromís de Pego, Joan Folqués. El nou càrrec doblegava una llança en favor dels dos regidors que té la formació a l’Ajuntament de Pego; “els regidors s’han de sentir arropats per tots nosaltres perquè són els que estan donant la cara i són els més poden fer perquè les pròximes eleccions, que al final són la meta, tinguem uns millors resultats”.

Al voltant de la nova executiva, avançava Folqués que té com a objectiu “incorporar el màxim possible de gent jove”, tot i que afegia que “les portes estan obertes a tot el món”. Incidint en el jovent, el nou secretari local de la formació valencianista, declarava que “haurem d’aprofitar el que la gent jove es va apropar estes últimes eleccions, incorporant-la a l’executiva i que eixa gent arrossegue a més gent”. Així mateix afirmava Joan Folqués que “el projecte de Compromís està calant en tot el País Valencià; a Pego pense que també”. Apuntava que davant les properes eleccions generals, s’ha de donar a conèixer la candidatura de Compromís al Congrés que es presenta per primera vegada.

Concretava Joan Folqués que al seu parèixer en l’executiva local haurien d’estar, com a mínim “els dos regidors, Lluís Pérez, Josep Ramon Nadal, el 3 i 4 en la llista”. Folqués manifestava el seu desig de crear “l’executiva que més informe de totes les que hi hagut fins ara”.