Ahir dimarts 7 de juliol va tenir lloc un plenari extraordinari en el que, entre altres coses, s’han aprovat les dedicacions dels regidors del govern i les indemnitzacions per assistències efectives a comissions i òrgans col·legiats de l’Ajuntament. En ambdós temes el grup municipal de Compromís per Pego va ser l’únic del plenari que va votar negativament a la proposta. Ací teniu els detalls:

Des de l’equip de govern se’ns trasllada la proposta de cinc dedicacions exclusives, una per a l’alcalde, Enrique Moll, i la resta per a quatre regidors més, Alícia Síscar, Andres Dominguis, Rebeca Bañuls i Laura Castellà.

Alcalde-President amb dedicació exclusiva: retribució bruta anual de 37.000€
Regidories delegades amb delegació exclusiva: retribució bruta anual de 27.000€

Pel que fa a les indemnitzacions per assistència a òrgans col·legiats i comissions, proposaven cobrar 160€ per assistència en aquelles on no hi assisteix ningun representant de l’oposició, mentre que a la resta d’òrgans col·legiats on assisteix l’oposició la indemnització és de 0€. Pel que fa a les comissions informatives i els plenaris, les indemnitzacions són de 30€. Aquesta situació fa pensar que més que una indemnització per motius de responsabilitat i compensació per haver de deixar el lloc de treball durant un temps, és un salari encobert per a aquells regidors del govern que no tenen dedicació exclusiva.

Junta de govern local160€ bruts
Ple30€ bruts
Meses de contractació160€ bruts
Consell escolar municipal160€ bruts
Comissió municipal d’escolarització160€ bruts
Comissions informatives30€ bruts

Règim d’indemnitzacions per assistències efectives a òrgans col·legiats

També es votava la creació de dos llocs per a càrrecs de confiança a jornada completa, front als tres de la darrera legislatura a mitja jornada. Per tant, s’incrementa la dedicació del càrrecs de confiança respecte a l’última legislatura, al passar de 1 jornada i mitjà, a 2 jornades completes.

A la vista de la proposta varem preguntar en el plenari perquè es a algunes regidories tenien dedicació exclusiva i a altres no i no varem rebre resposta.
En segon lloc, des de Compromís per Pego, varem preguntar per què hi havia eixa disparitat d’indemnitzacions per assistències que no responia a cap càrrega de responsabilitat i tampoc varem rebre cap resposta.

Proposta de Compromís per Pego

Dit açò passem a exposar la nostra proposta. Tal i com hem manifestat en diverses ocasions, tant a l’equip de govern com en diverses publicacions, nosaltres proposem que l’única dedicació exclusiva fóra la de l’alcaldia i que la resta de regidors amb responsabilitats en alguna àrea del govern tingueren mitja jornada. Això suposaria un estalvi respecte la proposta del govern, ja que mantenim en la mateixa quantia les remuneracions per dedicació dels regidors, però aquests no es cobrarien les assistències a plens, comissions, messes…

Pel que fa a les assistències, ens pareix injustificat que es cobren 160 € per assistir a una reunió i els altres membres de la corporació no cobren res, quan els suposa el mateix esforç en absentisme del seu lloc de treball, desplaçament, etc. Amb això no volem dir que es pugen les indemnitzacions, si no que s’igualen els extrems indemnitzant a tots per igual sense distincions i, per suposat, rectificant a la baixa els 160€. Quin treballador cobraria 160€ per assistir a una reunió?

Pel que fa a les dues assessories hem votat en contra perquè pensem que en un poble com Pego no son necessàries i ja tenim als funcionaris de l’Ajuntament per a assessorar als polítics.

En conclusió, des de Compromís per Pego pensem que respon als principis d’estalvi i d’equitat, igual remuneració a igual esforç. En canvi, la proposta del equip de govern respon més a una agència de col·locació que a un vertader interès en gestionar bé les diferents regidories i estalviar diners al poble. Per això hem votat en contra.

Nota: Podeu accedir a tota la documentació relacionada clicant ací.