Compromís per Pego i el PSOE hem mantingut una negociació per tal d’intentar formar un govern de progrés a l’Ajuntament de Pego. Nosaltres hem dut la iniciativa des del primer moment aportant una proposta d’acord basada en els dos programes electorals. D’acord amb aquesta proposta s’han consensuat 76 punts, sent acceptats per les dos parts. Aquests punts incloïen la pràctica totalitat dels dos programes electorals.
Hem encarat la negociació des de la responsabilitat cap al nostre poble, únicament hem plantejat línies verdes, fins al punt de no exigir ni càrrecs ni alcaldia. Front açò, el PSOE ha marcat una línia roja: la inclusió de la construcció del camp de golf, un projecte econòmicament inviable (de fet, s’han esgotat els terminis sense que l’empresa execute res) aprovat en 2006 que no compleix l’actual normativa urbanística impulsada pel govern del Botànic.
Nosaltres hem prioritzat els 76 punts de l’acord (línies verdes) per a possibilitar un poble amb futur, excloent el punt més conflictiu, i donant llibertat als partits en allò que queda fora de l’acord. Front açò, ens hem trobat amb la línia roja del PSOE innegociable.
Tot i això, l’Assemblea de Compromís per Pego ha decidit per unanimitat mantenir la proposta d’acord consensuada pels dos partits damunt la taula i dependrà d’Enrique Moll decidir si vol un govern de progrés, com el Botànic, seguint el mandat de la ciutadania del passat 26 de maig, o un govern inestable en minoria.

Ací podeu llegir les 76 mesures acordades: PROPOSTA D’ACORD