El passat dijous, dia 28 de juliol, com tots els últims dijous de mes, van tindre ple ordinari a l’ajuntament. A banda de qüestions ja tractades anteriorment, com assumptes d’urgència es van presentar dos mocions, que van ser admeses a tràmit per acord del plenari.

La primera moció la va presentar Pepa Sendra, per part del PSOE, en relació a la situació de CREAMA, sol•licitant a la Generalitat Valenciana que complisca amb les obligacions econòmiques que té amb l’entitat ja que estan en perill les polítiques d’inserció laboral i foment de l’ocupació que tant necessàries son hui en dia. La qüestió és que la Generalitat deu ja 1.ooo.ooo.- d’euros a CREAMA i s’ha arribat a demorar el pagament de les nòmines del seu personal 15 dies. Al final van poder cobrar perquè un ajuntament va avançar diners a compte. Si no es paguen les quantitats degudes es veuran en perill tant les nòmines del personal com la posada en funcionament dels taller d’ocupació i altres programes de formació i ocupació tan importants en moments actuals perquè no es podrà pagar ni a qui els imparteix ni a qui treballa i es forma en ells.

La moció va ser aprovada per unanimitat. Des del Bloc sabem i d’eixa forma ho van dir al plenari, que les mocions no passen de ser declaracions d’intencions però que és important demostrar estar del costat d’una entitat com CREAMA i més en els temps de corren. La tasca que desenvolupen apropant molts tràmits i molta informació a la ciutadania, en matèria d’ocupació, formació, creació d’empreses, és necessària sempre i molt més actualment. Els tallers d’ocupació i formació i altres tipus de programes duts a terme per l’entitat son importantíssims per a la població aturada. Es vergonyós que una administració com la Generalitat que ha rebut fons europeus pel foment de l’ocupació, i que son fons finalistes, que no es poden tocar més que per finançar programes d’ocupació i formació, activitats de desenvolupa CREAMA, haja incomplit els seu pagament i deixe que CREAMA es veja en eixa situació.

La segona moció presentada per Maite Ferràndiz del Partit Popular també va ser admesa a tramitació urgent però no va contar amb la unanimitat de la primera. Es tractava d’una “Moción en defensa del agua y del empleo para el Vinalopó- Alacantí con motivo del proceso de elaboración del plan hidrológico de la demarcación del Júcar”. En ella es sol•licitava al “Consejo del Agua de la Cuenca” que tornara el ETI (Esquema de temas importantes) per a la seua revisió i correcció per no estar d’acord amb la superfície de regadiu reconeguda, demanda d’aigua per unitat de superfície. Demana que es plantegen les possibles solucions a nivell de sistema d’explotació, demarcació hidrogràfica i Plan Hidrològic Nacional.

Encara que van admetre la tramitació de la moció, des del Bloc van pensar que el tema era molt delicat, que la zona de la que es tractava ha patit un assetjament urbanístic salvatge en els últims temps i que no teníem prou informació de la situació ni de les especificacions tècniques que es volien revisar com per a entrar a debat. La política duta a terme pel PP en matèria d’aigües ha sigut en general contrària al pensament del Bloc i sense més dades i seguent la zona de que es tracta no podem confiar en que la seua sol•licitud siga defensable per nosaltres.
PSOE es va oposar a la moció i Ciutadans es va abstindre.

En els precs es va consultar per la situació del cadastre i de la carretera del mar. Sobre el cadastre l’alcalde va quedar en informar de forma ordinària tras les comissions informatives de manera que no siga necessari preguntar als plenaris. En el moment actual esta iniciant-se la tramitació d’una nova ponència cadastral que revise els valors i que entrarà en vigor al 2013 i estan ja emitint-se els rebuts amb la valoració cadastral antiga pel seu pagament encara que aquells que hagen tingut modificacions des-de 2007 arribaran a partir d’octubre.

Respecte a la carretera el regidor d’urbanisme va dir que segons li havia informat l’empresa in situ, a partir del dia 6 d’agost la carretera s’obriria a la circulació. Segons ha informat hui ràdio Pego, sembla que s’obrirà al llarg de dia de hui divendres, un dia abans del que es va anunciar.

El proper ple ordinari serà el 25 d’agost i aleshores continuarem informant-vos del que en ell es tracte. Perdoneu el retard en la informació del plenari de juliol però l’estiu tot ho ralentitza.