Encara que tard, informem del assumptes més importats que es van tractar a l’últim ple de l’ajuntament de Pego:

Van parlar del expedient de revisió i homologació del PGOU d’Oliva sobre el que té que manifestar-se Pego al ser municipis limítrofes i tots van estar d’acord de recolzar les objeccions que havia mostrat el personal tècnic de l’ajuntament davant algunes xicotetes irregularitats i també, en la nostra intervenció Àngel Sendra va insistir sobre si ja estaven o no reflectides al PGOU les línies d’alta tensió que van dir que anirien vora la Marjal. Els tècnics li contestaren que no, que no venien arreplegades al PGOU perquè encara que el projecte estiga en marxa, de moment no han donat cap pas que afecte a l’administració local.

D’altra banda, com podeu veure a les imatges, s’havia convocat la plaça de jutge de pau i només es va presentar com a candidat la persona que actualment efectua la tasca, Carlos Bernabeu, per tant, ja que no hi havia competència, el nostre grup va votar a favor de la seua re-elecció. De tota manera hem vist que per fomentar eixa competència deuríen de canviar les bases del procés selectiu, que primen fonamentalment l’experiència en el càrrec (fins a 6 punts), donant una importància molt secundària a les titulacions (fins a 3 punts), el valencià (màxim 1 punt) i sense donar cap importància a altres aspectes com puguen ser els idiomes comunitaris que habitualment es tenen en consideració en altres procediments selectius.

La resta de punts com podeu veure eren de pur tràmit, i amb això va acabar el ple d’agost. Suposem que la tardor s’espera més calenta ja que donada la realitat econòmica de l’ajuntament de Pego, els serà molt difícil poder passar l’any sense iniciar mesures contundents de reducció de despeses, que potser tinguen costos laborals i/o socials.

El proper ple es celebrarà el dijous 29 de setembre i en eixe moment continuarem informant.

Conxa del Ruste Aguilar
Secretària Local del Bloc de Pego, l’Atzúvia i les Valls.