Arribem a un acord amb els veïns de Montepego front a la paràlisi de l’Ajuntament.

Des de Compromís per Pego, ja fa un temps que estem preocupats pel problema que té l’ajuntament amb la sentència judicial de Montepego, que obliga a la promotora Porsellanes S.A. a cedir la urbanització en perfectes condicions al poble de Pego. Aquesta sentència, segons els advocats de l’ajuntament, no deixa ben clar si l’ajuntament de Pego pot fer treballs de rehabilitació i millora d’infraestructures sense infringir la llei i la sentència.

El darrer cap de setmana vam decidir reunir-nos amb els portaveus de l’associació de veïns de la muntanya de Pego (Montepego), màxims perjudicats en aquest cas, ja que paguen impostos tots els anys i no estan rebent res a canvi. Segons els seus càlculs, han aportat amb el pagament de l’IBI vora uns 4,4 milions d’euros en 10 anys i no han rebut res a canvi en forma de serveis municipals, limitant-se aquestos a la recollida del fem. Després de parlar amb ells i conéixer els seus problemes de primera mà, vàrem estar debatent possibles solucions, intentant arribar a una via d’actuació conjunta entre veïns i ajuntament. Des del principi ells van mostrar el seu malestar amb l’Ajuntament, que no ha mostrat cap interès en solucionar una sèrie de deficiències urbanístiques que ells viuen dia a dia i requereixen d’una actuació immediata en molts casos.

Finalment, vam trobar una solució satisfactòria per a ells que consistiria en una subvenció per a la dita associació, que els permeta gastar aquests diners en treballs de millora de carrers, senyalística, zones verdes, etc. D’aquesta forma, els veïns obtenen millores en el seu entorn a curt termini i l’Ajuntament dona serveis als contribuents del poble de Pego que ja fa anys que estan abandonats per aquest. Aquesta seria una solució provisional, que pretén cobrir aquelles necessitats més urgents dels nostres veïns de MontePego fins que la cessió de la promotora a l’Ajuntament es faça efectiva.

Per tant, des de Compromís es va decidir que teníem el deure de presentar una al•legació als pressupostos del 2015 per a garantir el benestar d’una part dels seus veïns. Ací baix us enllaçem el document que presenta el nostre regidor Josep Nadal per a que pugueu llegir el seu contingut:

document-clipart-9iRRbd7ET
Document al·legacions pressupostos 2015 Montepego

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *