Conxa del Ruste anima la ciutadania a participar en un gran canvi que “reinicie” Pego

Proclamació de candidata i presentació del projecte de captació de propostes

Guanyar les eleccions municipals del proper 24 de maig a través d’un projecte d’implicació ciutadana sense precedents al poble, i generar després un govern obert, eficient i centrat en les persones. Aquest és l’objectiu clar del nou equip de Compromís per Pego, i esta setmana han fet públic un nou pas en aquesta direcció: la presentació de la campanya d’elaboració d’un programa participatiu i la confirmació i proclamació per part de l’assemblea local de la candidata sorgida de les primàries obertes a tot el poble. Fa ja massa anys que de l’Ajuntament de Pego només sentim un soroll ensordidor, el soroll d’uns polítics que han estat centrats en polèmiques personalistes. Volem que a partir del mes de maig el soroll es transforme en una veu que replegue el sentir dels i les pegolines, volem canviar el soroll estrident de la vella política per una música que parle de polítiques econòmiques i socials concretes”.

La proclamació de la candidata Conxa del Ruste arriba després que l’assemblea local de Compromís Pego haja ratificat el resultat de les primàries obertes del municipi, un procés que ha batut records de participació i que permet a l’agrupació “presentar una candidata amb una legitimitat extraordinària, mai abans al nostre poble havien participat més de 400 persones en un procés d’elecció de candidat”. Finalment, del Ruste es va imposar en dit procés participatiu amb prop de 300 vots dels més de 400 efectuats.

Aquesta llicenciada en ciències del treball, que ha desenvolupat gran part de la seua vida laboral a l’administració pública i al SERVEF, pensa que s’ha de fer un “canvi profund” a les administracions, tant les locals com les autonòmiques i l’estatal, “cal una administració més ràpida i efectiva, sobretot perquè les persones en depenen i n’esperen molt ”.

Del Ruste demana un canvi de polítics a l’Ajuntament, però sobretot “un canvi en profunditat de la nostra cultura política, fa ja massa anys que de l’Ajuntament de Pego només sentim un soroll ensordidor, el soroll d’uns polítics que han estat centrat en polèmiques personalistes. Volem que a partir del mes de maig el soroll es transforme en una veu que replegue el sentir dels i les pegolines, volem canviar el soroll estrident de la vella política per una música que parle de polítiques econòmiques i socials concretes”.

En aquest sentit, la candidata a l’alcaldia afirma que “la gent no vol un simple canvi de cares, jo tampoc, el debat no és qui governa o no, sinó com governarà i per a qui, nosaltres tenim clares les línies a seguir perquè les estem traçant fora del govern, participació ciutadana i transparència, eficiència administrativa i protecció de les persones, ningú pot quedar-se fora de la societat, i això ho ha de procurar l’Ajuntament”.

El nostre canvi va començar fa 4 anys”

Conxa del Ruste, que ja ha liderat el grup municipal de Compromís l’actual legislatura, ha destacat que el grup es mostra molt decebut per la “inoperància” de l’actual equip de govern, en aquest sentit ha destacat que “des de l’inici de legislatura hem mantingut una oposició constructiva, hem recolzat puntualment el govern per evitar un col·lapse institucional i econòmic durant una de les crisis més dures de la democràcia, ens hem oposat a les seues polítiques però hem evitat bloquejar la legislatura. El PP ens ha proposat constantment el bloqueig, però hem actuat amb mesura, ningú ens pot acusar d’haver buscat el benefici partidista, quan ha calgut hem estat, i ara fem balanç, i el balanç de la gestió de l’equip de govern no és bo”.

Compromís per Pego: una força vital que tindrà veu a les Corts

La candidata a l’alcaldia ha destacat que aquests quatre anys d’oposició responsable i el processos de participació ciutadana com les assemblees obertes o el procés de primàries ens han dut a obrir i refermar el nostre projecte local. A més, Conxa del Ruste ha destacat que en el projecte de Compromís per Pego destaca el nom de Josep Nadal, qui en la majoria d’enquestes fetes públiques atorguen un lloc a les Corts Valencianes. “Nadal és una esperança de canvi i dignitat per al País Valencià, però per als pegolins és també una veu del nostre poble a les Corts, el primer ciutadà de Pego que serà diputat autonòmic i estarà ben atent a la política local”, ha destacat la candidata de Compromís.

Des de Compromís Pego també es destaca que “la vitalitat del nostre projecte no és només de portes endins, quan mirem el que han fet governs de Compromís en localitats com Pedreguer o Xaló ens empoderem per fer el mateix al nostre poble.

La nova candidata de Compromís per Pego encara les pròximes eleccions amb il·lusió ja que “sabem que tenim la millor llista, amb més recolzament, i el millor programa perquè l’està fent la gent de Pego, no quatre persones assegudes a una taula, s’aproxima el canvi i reiniciarem Pego”

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *