Dessidia del govern municipal en el desenvolupament del Pla d’Igualtat


Dels 14 objectius del Pla d’Igualtat, no se n’ha desenvolupat per complet cap.

Des de Compromís per Pego advertim que més enllà d’algunes activitats de formació no s’ha anat més enllà, deixant sense desenvolupar els organismes interns d’avaluació i control del compliment del Pla d’Igualtat 2015-2016.
Els pressupostos continuen sense perspectiva de gènere, a l’espera de què faran amb els del 2017, i alguns dels avanços en matèria de contractació han estat per la pressió de Compromís, per exemple la inclusió dels desempats amb criteri d’igualtat per a contractacions i bosses de treball.
El regidor d’igualtat, José Merí, a la pregunta de Compromís al ple de març pel grau de compliment del pla d’igualtat, va admetre que un informe de la UNED manifestava que havia sigut baix i que estaven treballant en el nou pla 2017-2018.
Davant aquest anunci a Compromís per Pego pensem que primer cal avaluar l’execució del del 2015-2016, per això vàrem demanar un informe fet pel personal de l’ajuntament i una còpia del de la UNED.
Entre els incompliments del pla podem dir que no s’ha creat la comissió informativa inter-regidories de gènere, ni la comissió tècnica inter-àrees de gènere per a impulsar la transversalitat de gènere a totes les regidories i a tots els departaments de l’Ajuntament; no es disposa dels sistemes d’informació de registre de gènere; desconeixem si s’han creat la Plataforma municipal de gènere i l’Observatori municipal de gènere; no es fan els informes preceptius d’impacte de gènere als programes municipals, entre altres.
Pel que fa a l’eliminació d’estereotips els avanços, que hi ha, són molt tímids, com per exemple la rectificació del mural del mercat a petició de Compromís, o la decisió de no premiar les disfresses sexistes al concurs de carnestoltes.
Pensem que si s’aproven els plans d’igualtat, és per a complir-los i no per complir amb una formalitat. Esperem que el 2017, almenys, es complisca el pla del 2016

Arxivat en: Sanitat i Benestar Social

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *