Proposem protegir la Penya del Gat i la zona del Xical.

Finalment va ser rebutjada per l’equip de govern la proposta del grup municipal de Compromís per a declarar Paratge Natural Municipal (PNM) la zona de la Penya del Gat, els barrancs de la Canal i de les Coves i el Xical per tal de dinamitzar la zona i aportar més valor afegit a l’oferta ambiental i turística del poble.
“La declaració de PNM abraçaria una superfície d’unes 270 ha, i protegiria zones d’un elevat valor emocional per a les persones de Pego com la Penya del Gat i altres afectades per l’incendi del 2015, a més facilitaria vies de finançament i de col·laboració amb les administracions per a projectes de restauració de la zona que estan portant avant associacions com Pego Viu” explica el nostre portaveu Àngel Oltra.
A més, serviria per a protegir i posar en valor els impressionants vessants abancalats amb marges de pedra dels barrancs.
“El grau de protecció de la figura de PNM no aporta cap restricció que no existisca ja com a terreny forestal o agrícola, per tant no sols no suposa cap greuge a les persones amb terres dins l’àrea a protegir sinó que a més podria permetre certs usos agrícoles que hui no es poden fer, a més d’això posa en valor i permet organitzar millor una zona amb un elevat interés ambiental i per al senderisme”
La zona que es pretén protegir té una importància mediambiental internacionalment reconeguda amb figures com la denominació de LIC o ZEPA de les Muntanyes de la Marina.
La proposta no anava avant pels vots en contra dels partits del govern, que argumentaven que, a més de no haver recursos, s’haurien d’expropiar terres; mentre que PP i Volem Pego s’abstenien, quedant sols els vots favorables de Compromís, que argumentava que la manca de recursos respon a una qüestió de prioritats i que no s’ha d’expropiar cap terra a ningú, ja que no estem parlant d’un Parc Natural sinó d’un Paratge Natural Municipal.
A més de tot l’explicat cal recordar que una proposta històrica del col·lectiu de Compromís per Pego és l’anomenat Pla Especial número 2 de protecció de les muntanyes, que després d’anys dins un calaix, es va reprendre per la insistència de la nostra regidora i el nostre regidor durant la legislatura passada, però que ara ha tornat a quedar aturat per la manca de motivació de l’ajuntament, així, la proposta del PNM, era una manera de fer que l’Ajuntament es prenga seriosament la protecció i posada en valor del medi ambient.
En acabar el plenari, els tres partits de l’oposició; Compromís, Volem Pego i PP; van enregistrar una proposta perquè es constituïra una comissió per tractar el tema de la possible declaració de la zona com a PNM.

Podeu llegir ací la moció presentada -> moció_pnm

Arxivat en: Urbanisme i Medi Ambient

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *