S’aprova una ordenança de transparència incompleta i sense recollir acords plenaris

“No hauríem d’aprovar una ordenança que, l’endemà, s’estarà incomplint perquè no s’ha fet ni preparat res”

El passat 6 de juliol, el ple de l’Ajuntament, va aprovar l’ordenança de transparència del consistóri, amb els únics vots a favor de l’equip de govern i l’abstenció de Compromís i la resta d’oposició. El document, no recull acords plenaris anteriors sobre transparència, conté espais en blanc on hauria d’indicar-se on es pot consultar la información, aixi com l’absència d’altres informacions fonamentals.

Després de l’exposició de la regidora de transparència, Rebeca Banyuls, sobre el per què de la presentació d’aquest document, des de Compromís vam advertir que s’hauria de deixar damunt la taula per a completar-la amb alguns acords plenaris de fa més  d’un any que no aparèixen en la proposta d’ordenança, a més d’obrir-la a les aportacions de la ciutadania de Pego.

Des de Compromís també advertirem que “no podem aprovar en plenari una ordenança en la que hi ha espais en blanc on s’hauria d’indicar el lloc on obtenir la informació”. Es tracta, clarament, d’una normativa tipus sense cap treball ni idees al darrere. Afegí el nostre portaveu a l’Ajuntament, Àngel Oltra, que “tampoc podem aprovar una ordenança en la que no es recullen acords de plenari d’abril de 2016 sobre esta matèria i que, per cert, havien d’estar en funcionament des de gener d’enguany i no ho estan”.

A més, “està el fet que no hauríem d’aprovar una ordenança que, l’endemà, s’estarà incomplint perquè no s’ha fet ni preparat res”, evidenciant així que, des del govern, no s’ha fet res en aquesta matèria i no es compleixen els acords del ple. No existeix un portal habilitat des d’on accedir a la informació que recull el document aprovat, per tant, la proposta queda en paper mullat des del moment de la seua aprovació.

Per altra banda, considerava Oltra, que “no te cap sentit que la regidora que presenta la proposta, no vaja a la comissió informativa corresponent per a explicar-la, ni té cap sentit que propose, en la seua exposició al ple, deixar-la damunt la taula per a continuar treballant-la si, quan l’oposició accedeix a fer-ho, ella i els seus companys i companyes de govern voten afirmativament l’ordenança i no la deixen damunt la taula”.

Per això des de Compromís per Pego volem deixar clar que abans d’aprovar una ordenança al ple s’ha de debatre i treballar, no a l’inrevés que és com acostuma a fer les coses l’equip de govern.

Arxivat en: Transparència i participació

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *