Celebrem els 738 anys de Pego

El passat diumenge 10 de setembre, Compromís per Pego celebrarem el 738 aniversari de la fundació del nostre poble. Fou un 11 de setembre de 1279 quan el rei Pere III  va atorgar la primera Carta de Poblament del castell i vall de Pego, amb la qual s’iniciava el procés de repoblament.

L’acte de celebració d’aquest any consistí en una marxa excursionista fins al Castell d’Ambra on, després d’esmorzar, es va penjar una bandera gegant de Pego sobre el penya-segat del castell.

Aquesta és una data important per als pegolins i pegolines perquè representa l’inici de tot el que som hui en dia. El municipi que exerceix de llar per a la ciutadania de Pego és el fruit del treball de desenes de generacions que començaren de zero fins a construir este gran poble. A diferència de les urbanitzacions de nova planta, un poble amb un passat com el nostre ha construït un gran teixit social de solidaritats i responsabilitats mútues. Tots i totes guardem relació de família, veïnat, amistat… i això genera uns vincles que sols poden construir segles de convivència. Recordant i celebrant esta data pretenem consolidar eixa autoconsciència del valor de l’obra immensa que van iniciar els primers pobladors de Pego, per a que siguem més capaços de respectar, cuidar i fer florir eixa herència que hem rebut.

Carta de poblament de Pego, 1279

Arxivat en: Cultura i Educació, Festes

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *