Al plenari ordinari de febrer es van presentar i aprovar els Pressupostos de 2018 amb tota l’oposició en contra. Aquesta ha criticat el continuisme de la proposta; el poc temps que han tingut per a analitzar-los, sols tres dies; i el poc coneixement dels i de les components del govern dels seus propis pressupostos.
 
Des del punt de vista de Compromís per Pego són uns pressupostos copia-pega dels de 2017, fins i tot, moltes de les inversions proposades són les mateixes de l’any passat.
 
Entre les crítiques que hem llançat des del Grup Municipal de Compromís han estat la falta d’imaginació, destacant que les variacions més grans sols es deuen a les actualitzacions dels salaris del personal.
 
També el nostre portaveu, Àngel Oltra Pérez, ha criticat el repartiment de fons que es fa entre les diferents associacions del poble, un repartiment a dit amb la signatura d’uns convenis, l’execució dels quals, no es comprova per part del govern municipal. Com a exemple va posar la subvenció més gran, la del Pego CF. Una subvenció de 70.000 €, que es dóna tots els anys, tot i que hi ha incompliments de les condicions del conveni i que molta de la documentació acreditativa de les despeses no està ben detallada. Tot i aquestes irregularitats els xiquets i xiquetes que volen jugar a futbol han de pagar 300 € per inscripció. Des de Compromís defenem que la subvenció al club es dirigisca a l’escola esportiva, que es fomente l’esport femení i que el preu de la inscripció no siga tan alta, una de les més altes de la zona.
 
Afegia el portaveu que «nosaltres apostem per objectivar aquestes subvencions, que hi hagen uns criteris clars i que les associacions opten a aquestes subvencions en igualtat d’oportunitats, i no fent-se un café o negociant al despatx».
 
Com que aquests pressupostos aporten poc de nou respecte als del 2017, les crítiques estigueren les mateixes: poca inversió en polítiques socials, ja que l’increment més gran es deu a personal, millores de mobiliari i reformes; i l’absència de partides per a desenvolupar polítiques que dinamitzen l’economia local.
 
Proposarem des de Compromís que hi haguera una partida per a realitzar un procés participatiu en el qual la ciutadania puga decidir en què invertir una part del pressupost, com ja fan des de fa molt de temps a altres pobles.
 
Per altra banda, una cosa que no ha passat desapercebuda per cap persona de l’oposició, ha estat l’escàs coneixement que les regidores i regidors del govern tenen del seu propi pressupost, ja que no sabien especificar a què corresponien les partides de les seues delegacions.
Podeu consultar els pressupostos en aquesta direcció: