Compromís per Pego ha denunciat l’exclusió del projecte de remodelació de l’antiga Escola Cervantes de les subvencions del Pla d’Inversions Financerament Sostenibles de la Diputació d’Alacant. Amb aquesta exclusió arbitrària, Pego es converteix en l’únic poble de la província exclòs en els plans d’inversió de la Diputació.   

En el plenari ordinari del mes de maig de l’Ajuntament, es va aprovar la sol·licitud d’inclusió al Pla d’Obres i Serveis de la Diputació d’Alacant 2018 d’aquest projecte. Aquesta nova petició del Pla d’Obres per al mateix projecte venia donada per l’exclusió ja del projecte en les subvencions de Diputació de 2017. De nou, els nostres regidors i regidores es van abstenir, tal com feren l’any passat amb els mateixos motius (http://pego.compromis.net/2017/05/30/dubtes-en-la-nova-biblioteca-municipal/). Aquestes subvencions suposen que la Diputació finance el 65% de l’obra, i la resta (més de 370.000 €, en aquest cas) ho haja de sufragar l’Ajuntament amb fons propis.

Antiga escola Cervantes. Font: Ràdio Pego

Fa uns mesos, es va arribar a un acord a la Diputació, arrel la interposició d’un recurs per part del Grup Compromís i alguns ajuntaments (https://alicanteplaza.es/cesar-sanchez-pp-pone-en-un-brete-a-pspv-y-compromis-ofrece-otro-pacto-inversor-a-cambio-de-ayudas-a-la-carta), pel qual aquells pobles que se’ls havia negat el Pla d’Obres l’any passat, s’inclourien en les subvencions a partir del romanent de tresoreria de la Diputació d’enguany. Això ha passat en tots els casos, excepte en el cas de Pego, que no s’ha inclòs. Els motius perquè s’incloga Pego en les subvencions del romanent, a banda de per què toca, és perquè l’obra començaria enguany i, segons la població oficial actual de Pego (recordem que hem baixat dels 10.000 habitants), sols hauríem de pagar el 5%, és a dir, uns 50.000 €. Açò suposaria un gran estalvi respecte al qual proposa el govern municipal de PSOE-Ciutadans per Pego: 317.600 €.

De tot açò últim, sembla que l’equip de govern municipal no en té coneixement. De fet, des del Grup de Compromís a la Diputació, se li va comentar al portaveu del PSOE a la Diputació que Pego no figurava a les inversions del romanent, tal com hauria de ser en compliment de l’acord, i aquest va respondre que això era degut al fet que s’havia demanat massa diners, passant per alt que l’acord s’ha de complir i que hi ha pobles amb més diners que s’han inclòs.

Aquest acord a la Diputació es va prendre forçat pel Grup de Compromís a la institució provincial i alguns ajuntaments, que es van veure agreujats respecte als pobles dels vicepresidents del PP de la Diputació l’any passat, com ja s’ha explicat anteriorment. Per això en assabentar-se les nostres regidores i regidors que Pego havia quedat fora, van preguntar en plenari, si el govern municipal tenia pensat emprendre accions contra aquesta decisió de la Diputació com havien fet altres poblacions. La resposta va ser que no, simplement que s’havia rebutjat el projecte de Pego.

Gerard Fullana, diputat provincial de Compromís i regidores i regidors de Pego.

Per tant, des de Compromís per Pego, no permetrem que la deixadesa de l’actual equip de govern coste diners a l’Ajuntament o faça que tornem a ser un poble maltractat per l’ens provincial (https://lamarinaplaza.com/ca/2018/05/07/compromis-denuncia-marginacio-pego-diputacio-unic-poble-exclos-pla-inversions-sostenibles/). Després de la nostra denúncia pública a aquesta discriminació, hem aconseguit el compromís verbal del grup popular i socialista a la Diputació d’Alacant per tal d’incloure el projecte de la nova biblioteca en l’antic col·legi Cervantes en el Pla d’Inversions Financerament Sosteniblement.

Així per tant, el que cal ara és que les paraules es convertisquen en fets i per això cal sumar les forces de tots els grups polítics de l’Ajuntament de Pego. Amb aquesta voluntat, hem demanat la convocatòria d’un Ple Extraordinari en què demanarem a l’equip de govern que recórrega aquest repartiment de subvencions arbitrari si finalment Pego queda exclòs. Al mateix temps, seguirem demanant al nostre grup a la Diputació d’Alacant que arribe fins on s’haja d’arribar perquè les persones de Pego siguem tractades amb les mateixes condicions que la resta de la província.